Bevidst nærvær/mindfulness i forældreskabet

Ydelser og priser:

  • En konsultation (60 min.) - 900 Kr.
  • Et forløb (9 sessioner) - 7.000 Kr.

Ring og hør om andre muligheder på 27 21 12 01 eller skriv til sabrina@jleoni.com

Bevidst nærvær eller mindfulness i forældreskabet handler grundlæggende om som forælder at styrke sin opmærksomhed på sit barn og på sig selv i forældreskabet. Mindfulness i forældreskabet baserer sig på værdien om relationernes vigtige betydning.

Gennem øvelser og dialoger udforsker vi forældreskabet, og de grundlæggende værdier I som forældre ønsker at navigere ud fra. Vi arbejder med at se sit barn med 'nybegynders øjne' og at være opmærksomme på vore egne automatiske reaktioner i relationen - er de hensigtsmæssige og i overensstemmelse med vores værdier? Fører de os ud af den vej, vi ønsker at gå med vores barn/børn på den lange bane?

Mindfulness i forældreskabet er en udforskende proces, hvor vi via forskellige meditationsøvelser styrker kontakten til os selv - vores krop og vejrtrækning - og finder tilbage til vores egne indre visdom, som alle forældre besidder.

Når børn eller unge bliver introduceret for mindfulnessøvelser, så kan det styrke virkningen af et sådant forløb, hvis I som forældre samtidig gennemgår et mindfulnessforløb særligt tilrettelagt forældre. Eller I kan i første omgang vælge selv at stifte bekendtskab med mindfulness i forældreskabet, for eventuelt på et senere tidspunkt at præsentere jeres barn eller børn for mindfulnessøvelser derhjemme.

Mindfulness i forældreskabet kan være en særlig stor hjælp, når det at være forældre i perioder virker mere stressfyldt eller krævende, end man som forældre føler, at man kan bære. Der kan enten være tale om udefrakommende stress eller stress hvor kilden skal findes i familien.

Hvis man som forælder er under pres, så vil mange opleve, at de har en "kortere lunte" overfor resten af familien og det påvirker samtidig ens evne til at være nærværende overfor sine børn. Vi ved, at børn absorbere stress fra de nære voksne i deres liv, og hvis deres forældre er stressede eller ude af balance, så forældrene uden at være bevidste om det bidrage til at stresse barnet.

Ud over at mindfulnessøvelser tilpasset forældre, kan hjælpe til at mindske stressniveauet i familien, så kan øvelserne samtidig støtte forældre til at give sig selv mere positiv opmærksomhed og selvomsorg. Som forælder bliver man styrket i at møde sig selv på en mere kærlig, forstående og tilgivende måde frem for at være dømmende og selvkritisk. Hvilket er grundlæggende, da man kun kan give sine børn, det som man kan give sig selv. 

Jeg tilbyder:

  • Mindfulnessbaseret-Kognitiv Terapi til forældre. Enkeltsamtaler eller et helt forløb over 9 gange (1 time om ugen). Forløbet er bygget op, så I som forældre gennem et 8-ugers forløb med en ekstra opfølgningsgang (4-6 uger efter endt forløb) med mindfulnessøvelser og dialog omkring forældreskab udforsker udforsker en omsorgsfuld og indfølende indstilling i forhold til jer selv som forælder og i relationen til jeres barn/børn/ung/unge. 

    • 900 kr for en enkelt session.
    • 7000 kr. for et forløb med 9 sessioner inklusion arbejdsbog. Forløbet kan efterfølgende suppleres med flere sessioner, hvis der er et ønske om dette.

  • Rådgivning til forældre i forhold til, hvordan de bedste støtter deres barns/børns udvikling og samtidig tager vare på sig selv.

    • 900 kr. per session (60 minutter).

Family-transp.png

 

 

 

Heldagsworkshop for forældre og fagpersoner

Ingen planlagte datoer pt. 

læs mere og tilmeld her.