Sabrina J. Leoni

Om mig som psykolog

Jeg er autoriseret klinisk psykolog og forfatter. Jeg arbejder som psykolog på Frederiksberg og i Københavnsområdet. Pt. arbejder jeg som facilitator af meditationsbaserede gruppeforløb (Åben og Rolig) for stressramte voksne i Sressklinikken - Nørrebro Sundhedshus (KK).

Som psykolog er jeg stærkt forankret i den nyeste kliniske viden og terapeutiske udviklinger, samt udviklingspsykologisk viden. Jeg arbejder med den metode, der passer til den enkeltes behov og livssituation, men er inspireret af relationelle og mentaliseringsfremmende tilgange, ACT, Compassion Focused Therapy og Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi. 

Jeg er uddannet og certificeret i Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi, der er særligt tilpasset til unge og børn - samt forældre (og fagfolk) - ved Institut for Psykologi - Amsterdam Universitet. Derudover er jeg under løbende uddannelse i Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi for voksne med stress, angst eller depression ved Bangor University Wales. Jeg er desuden certificeret i Åben og Rolig, der er et 9 ugers meditationsbaseret gruppeforløb for voksne, der oplever en høj grad af pres og stress i deres dagligdag. 

Min store interesse for mindfulness/meditation begyndte tilbage i 2006, hvor jeg blev introduceret for Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi via mine studier i psykologi ved Københavns Universitet. Jeg har siden beskæftiget mig både teoretisk og praktisk med forskellige terapiformer samt mindfulness til både børn, unge og voksne (både i kliniske og pædagogiske kontekster). 

Mine bøger

Sabrina Leoni

I 2012 udkom min bog "Mindfulness for børn og unge - Teori og praktiske øvelser" og i 2016 udkom min anden bog "Mindfulness med børn - øvelser og lege, der styrker nærvær, opmærksomhed og samvær" - begge bøger udgivet ved Dansk Psykologisk Forlag. Jeg har også skrevet forord til tre fine børnebøger:  "Frede Frøs fantastiske vejrtrækning", "Evigglads eventyrlige afspænding" samt "Fido og Fugls forunderlige rejse".

I dag bruger jeg min viden og erfaring i min egen psykologpraksis STILLE STED på Frederiksberg/Københavnsområdet, hvor jeg tilbyder:

 • Individuel terapi for voksne, unge og børn.
 • Mindfulnessforløb for børn, unge og voksne - med udgangspunkt i Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi - tilpasset alder og udfordring.
 • Gruppeforløb.
 • Forældrerådgivning/terapi - særligt fokus på bevidst nærvær (mindfulness) i forældreskabet.
 • Foredrag, kurser og workshops
 • Instruktion af børn og unge i skoler/fritidstilbud (skolebaserede mindfulnessprogrammer) eller af børn i børnehave. 
 • Supervision eller vejledning af lærere og pædagoger omkring brugen af nærværsøvelser/mindfulness til børn og unge.
 • Lydfiler (jeg har blandt andet forfattet og indtalt lydfiler til 'FRI FOR MOBBERI' og 'KÆRLIGT TALT' til børnehaver og skoler, samt lydfiler til MYmind forløbet og egne lydfiler - som du finder her på siden under ressourcer).

Projekter

Jeg arbejder ofte projektbaseret:

 • i 2017-2018 har jeg deltaget i et forskningsprojekt ved Institut for Psykologi - Syddansk Universitet, hvor jeg har faciliteret 4 gruppeforløb i Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi for unge med autisme og for deres forældre. Jeg faciliteret 1 unge gruppe og 3 forældregrupper. 
 • i 2016 deltog jeg i en udviklingsgruppe under Center For Psykisk Sundhedsfremme, hvor vi tilpassede det meditations-integrerende gruppeforløb 'Åben og Rolig' til unge i gymnasier og på videregående uddannelser - her var jeg samtidig facilitator af et gruppeforløb på et gymnasie i Aalborg. 
 • i 2015 var jeg medudvikler af  og forfatter til det resiliensfremmende læringsforløb STÆRKE SAMMEN (4.-6. klasse) hos Red Barnet. Materialet STÆRKE SAMMEN og det tilhørende legekatalog LEGE SAMMEN kan downloades gratis her.

Jeg holder mig løbende orienteret i den nyeste forskning og viden på feltet - gennem konferencer og kurser både nationalt og internationalt. Jeg anvender selv mindfulnessmeditation og bevidst nærvær i min dagligdag, både professionelt og privat. I 2014 stiftede jeg sammen med Lone Ross Nylandssted Center for Mindfulness til Børn (CMB). Jeg er medlem af et NNOPU (et netværk af forskere og praktikkere der arbejder med bevidst nærvær i pædagogiske/didaktiske sammenhænge) på Danmarks Pædagogiske Universitet.  

Jeg er 38 år, gift og mor til to dejlige piger.