Gratis foredrag om mindfulness med børn og unge

Mindfulness for børn og unge
Kom til gratis Gå-Hjem-Møde mandag den 22. august og hør, hvordan mindfulness kan styrke børn og unges modstandsdygtighed, skabe øget koncentration, mere nærvær og mere ro og balance i en selv og i samværet med andre.

Tid og sted
Gå-Hjem-Mødet finder sted mandag den 22. august 2016 kl. 16.00-18.00.
DPU - Aarhus Universitet, Lokale D170, Tuborgvej 164, 2400 København NV.

Pris og tilmelding
Det er gratis at deltage og arrangementet er åbent for alle, men af praktiske hensyn beder vi dig sende en tilmelding tilinfo@dpf.dk senest den 18. august 2016.

Denne eftermiddag kan du bl.a. høre oplæg ved Sabrina Justesen Leoni, forfatteren bag Mindfulness med børn. Sabrina fortæller, hvordan du kan styrke børn og unges modstandsdygtighed gennem mindfulness. Desuden kan du høre oplæg ved Lone Ross Nylandsted, forfatteren bag Generation Præstation. Lone fortæller om, hvordan man ved hjælp af mindfulness kan hjælpe unge med at navigere i en hverdag fuld af præstationspres, således at stress, præstationsangst og nedtrykthed kan afhjælpes og undgås. Anne Maj Nielsen, Associate Professor, DPU, holder også oplæg på dagen. Anne Maj fortæller om, hvad forskningen viser om de gode virkninger ved mindfulness, og hvad der kan være problematisk, fx ved anvendelse af mindfulness i pædagogiske sammenhænge som dagtilbud og skole.

Program

16.00 Velkomst ved Dansk Psykologisk Forlag
16.05 Mindfulness med børn ved Sabrina Justesen Leoni
16.35 Pause med forfriskninger
16.45 Hvad forskningen viser om mindfulness i pædagogisk sammenhæng ved Anne Maj Nielsen
17.15 Mindfulness for unge ved Lone Ross Nylandsted
17.45 Spørgsmål og afrunding
18.00 Tak for i dag.

Det vil være muligt at købe bøger af de to forfattere til særpris på dagen.

Du er meget velkommen til at videresende invitationen til andre i dit netværk, som vil finde dette Gå-Hjem-Møde interessant. 
 

Ny bog: "Mindfulness med børn"

Min bog "Mindfulness med børn af" udkom mandag den 18. april 2016. 

Bogen indeholer masser af øvelser og lege – lige til at gå i gang med.

Mindfulness kan skabe ro og balance i en selv og i samværet med andre. Det gælder også for børn og i børnegrupper. 

Mindfulness med børn indeholder et inspirerende katalog med lette og sjove mindfulnessøvelser og lege til de 5-12-årige – lige til at gå i gang med i klassen, i børnegruppen eller på gulvet derhjemme.

Bogen indeholder:
• kortfattet baggrundsviden
• 30 forskellige mindfulnessøvelser
• forslag til temaer og historier, man kan arbejde med sammen med øvelserne
• 15 lege, der supplerer øvelserne
• viden om planlægning, strukturering og facilitering af børnegrupper
• forslag til strukturerede gruppeforløb til yngre og ældre børn
• planlægningsskema til mindfulnessforløb.

Mindfulness med børn er praksisorienteret og overskueligt bygget op. Den er skrevet til fagpersoner, der arbejder med børn i børnehaver, skoler og fritidsordninger, og kan også bruges af forældre.

Bogen er fuld af ideer til sjove og lettilgængelige øvelser med børn.

Læs et uddrag af bogen her.

Konference: Hverdagens små mirakler

Jon Kabat-Zinn og hans hustru Myla Kabat-Zinn er hovedtalerne på denne spændende dag. Jon Kabat-Zinn er en af hovedmændene, bag Mindfulness-bølgen i den vestlige verden. På konferencen sætter han og Myla Kabat-Zinn fokus på, hvordan vi bruger mindfulness i arbejdet med børn og unge. Jon og Myla Kabat-Zinn har også skrevet bogen 'Everyday blessing', som snart udkommer på dansk. Jeg kan varmt anbefale bogen.

Dagens andre oplæg vil handle om, hvordan man kan bruge mindfulness til at styrke børn og unges udvikling, og hvordan man kan arbejde med dette som professionel eller forælder. 

På konferencen vil jeg fortælle om mine egne erfaringer med at anvende mindfulnessøvelser sammen med børn og unge.

Tid og sted
Konferencen afholdes den 20. april 2016 kl. 9.00-16.00 i Odense Congress Center

Læs mere om konferencen og tilmeld dig på Seminarer.dk.

Mindfulness og kognitiv terapi til børn og unge

Så er jeg blevet certificeret i Mindfulness Baseret Cognitiv Terapi tilpasset børn, unge og forældre - særlig med fokus på stress, ADHD og højtfungerende autisme.

Programmet hedder MyMind og er blevet udviklet under professor i klinisk psykologi Susan Bögels ved Institut for Psykologi - Amsterdam Universitet.

Metoden er innovativ og er blevet udviklet siden 2005 sideløbende med, at der i Holland og Canada bliver forsket i metodens effektivitet - ind til videre med meget lovende resultater. Blandt børn og unge med ADHD ses bl.a. bedre impulshæmning og øget koncentration og fokuseret opmærksomhed - og forældregruppen fortæller om mindsket stress i dagligdagen og mere kvalitet i relationen til deres barn.

Jeg bruger allerede nu metoden i min egen psykologpraksis STILLE STED i individuelle forløb, og arbejder på at oprette gruppeforløb.